Om oss

Här på Café Doppingen finns vi, Ingrid i köket och Sara i bageriet.  När jag våren 2019 tillträdde som arrendator på Café Doppingen blev det min 4:e restaurang/café som egenföretagare.  

Tänk att få bo och arbeta i ett så vackert landskap som Västergötland är. Här har jag alltid bott och kommer alltid att göra. Visserligen så bor jag på det vackra Kinnekulle och får åka en bit för att komma till jobbet på Café Doppingen vid underbara Hornborgasjön.

Att matlagning skulle bli mitt framtida yrke hade jag ingen tanke på som tonåring, utan den utbildning jag valde då, var att bli dekoratör. Först i 30-årsåldern började jag fundera i restaurang-banor, uppmuntrad av beröm för mina kokkonster. Sedan 1988 har jag drivit restaurang och serverat åtskilliga måltider i olika sammanhang, bröllop, födelsedagar, begravningar, barndop, söndagsmiddagar, smokingmiddagar och massor av luncher. Min strävan i matlagningen är att erbjuda vällagad mat, klassiska svenska maträtter som får lite extra omsorg. Ärlig mat på bra råvaror. Utbildningen i dekoration och ett intresse för det estetiska har man stor glädje av även inom restaurangyrket. Under 13 säsonger drev jag restaurang och café vid Hellekis Säteri och nästan hela den tiden fanns vi med i White Guide, både som restaurang och café.  Den anda vi jobbade med under dessa år har vi tagit med oss till Café Doppingen och vi strävar vidare med samma höga mål. Det goda värdskapet vill vi jobba efter, i samklang med en njutbar ätupplevelse.

 

Sara är min yngsta dotter och hon var med under de 13 säsonger jag drev Hellekis Trädgårdscafé & Kök. Sara har, även hon, en estetisk utbildning och öga för det vackra. Hon presenterade fantastiska sallader och vackra kakor under vår tid på Hellekis.
Sara utbildade sig till konditor under 2017-2018 och blev min ånyo min parhäst när vi startade upp på Doppingen 2019. För Sara är det viktigt att alla besökare oavsett matallergier eller inriktningar ska kunna välja bland flera kakor i utbudet. Detta är mycket uppskattat bland våra gäster. Emellanåt får Sara beställning på tårtor för speciella sammanhang och då planerar hon utformning och smaker lite extra. Hennes stora och smakrika bullar har också uppmärksammats, bl.a av en brittisk journalist förra året. Ett par av hennes specialare är saltkaramelltårta med bananbottnar och moccatårta med både choklad och marängbottnar. Vill ni beställa hem bakverk till bemärkelsedagar eller eftermiddagsfika så tar vi emot beställningar på detta. Ni kan ju alltid köpa med er hem av de kakor, bullar och tårtor som finns i vår kondiskyl.

Vi vet att det periodvis kommer mycket gäster hit och vi kan försäkra er att vi jobbar på så mycket det går för att kunna ta emot er alla. 

hälsningar

Ingrid